Oltenii pot merge la analize medicale gratuite. Bugetul a fost repartizat către CAS Olt

Oltenii pot merge la analize gratuite, pe final de an, fondurile pentru luna decembrie 2023, pentru acordarea serviciilor medicale și medicamentelor cu și fără contribuție personală, fiind deja repartizate către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt.

Astfel, asigurații din județul Olt pot efectua analize medicale gratuite, prezentându-se în clinicile ce se află în relație contractuală cu CAS Olt, inclusiv în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Slatina (foto).

„Fondul alocat pentru asistența medicală de specialitate paraclinică a fost suplimentat cu 2.329.610 lei, astfel că, începând cu data de 13.12.2023, asigurații care au nevoie să efectueze analize medicale se pot prezenta la orice laborator aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Olt pentru efectuarea acestora”, se arată într-un comunicat remis de CAS Olt.
Și celelalte domenii de asistență medicală au mai primit fonduri în urma acestei suplimentări, inclusiv spitalele din județ și medicii stomatologi..
„Suma alocată pentru acordarea medicamentelor cu și fără contribuție personală a fost suplimentată cu 11.926.000 lei, asistența medicală pentru specialitățile clinice cu 1.207.010 lei iar pentru ingrijiri medicale la domiciliu s-au mai alocat 50.750 lei.
Spitalelor din județ le-a revenit suma de 10.900.440 lei iar medicilor stomatologi 135.800 lei”, se mai arată în comunicatul citat.