Un tânăr din Olt a murit, după ce ar fi mestecat conținutul unui plic. Mașina în care se afla a fost oprită pe o stradă din Slatina, iar polițiștii ar fi efectuat controlul corporal

Un tânăr de 31 de ani din comuna Curtișoara, județul Olt, și-a pierdut viața marți seara, 12 decembrie, după ce ar fi mestecat conținutul unui plic din plastic. Mașina în care se afla bărbatul, alături de alte cinci persoane, a fost oprită pe strada Tudor Vladimirescu, din Slatina, județul Olt, iar polițiștii ar fi efectuat legitimarea și controlul corporal.

 Potrivit IPJ Olt, în interiorul plicului se aflau resturi dintr-o substanță de culoare albă.

„La data de 12 decembrie 2023, în jurul orei 22:25, un polițist din cadrul Poliției orașului Slatina, aflat în patrulă mixtă cu un jandarm, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, județul Olt.

Autoturismul a oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 33 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.

Întrucât în autoturism se aflau mai multe persoane față de locurile prevăzute (6 persoane), polițistul a solicitat sprijinul unui echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pentru legitimarea și controlul corporal al acestora.

În timpul efectuării controlului corporal, polițistul a observat că una dintre persoane (un tânăr de 31 de ani, din județul Olt) mesteca ceva, ce părea a avea consistența unui obiect din material plastic.

Polițistul i-a solicitat să scoată obiectul respectiv. Tânărul s-a conformat, iar obiectul s-a dovedit a fi un plic din material plastic, în interiorul căruia se aflau resturi dintr-o substanță de culoare albă”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Tânărul a intrat în stop-cardio respirator, iar acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către cadrele medicale de pe ambulanță.

„Ulterior, tânărul a declarat că, în interior s-ar fi aflat aproximativ 2- 2,5 grame de substanță cu efect psihoactiv, asupra sa fiind găsită și o țigaretă confecționată artizanal. În continuare, polițiștii au solicitat, de urgență, prezența Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Întrucât, tânărul a intrat în stop cardio-respirator, polițistul a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Echipajul medical, ajuns la fața locului, a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

La fața locului, s-a deplasat și un echipaj de la Biroul Rutier Slatina, care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.

Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenței substanțelor interzise.

Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Olt, în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cu exactitatea a cauzei decesului.

Potrivit IPJ Olt, în urma controlului corporal, asupra unui alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, au fost găsite mai multe substanțe cu posibil efect psihoactiv, respectiv pliculețe cu material vegetal și o folie de aluminiu ce conținea un praf alb cristalizat.

La fața locului, s-au deplasat și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt.

„La examinarea autoturismului, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei țigarete artizanale cu conținut vegetal, două pastile de culoare maronie, o punga cu o substanță albă și mai multe plicuri cu material vegetal tocat. În cauză a fost sesizat DIICOT- Biroul Teritorial Olt”, se mai arată în comunicatul citat.