Mandat de arestare preventivă pentru șoferul de 32 de ani, implicat în accidentul de la Strejești

Magistrații Judecătoriei Slatina au emis un mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru șoferul de 32 de ani care a fost implicat în accidentul din comuna Strejești, în urma căruia primarul localității Grădinari, Mihai Ioana, pasager în cealaltă mașină, și-a pierdut viața. Alte trei persoane au fost rănite în urma coliziunii din noaptea de Crăciun.

Potrivit unor surse, tânărul de 32 de ani, din Slatina, s-ar sustrage cercetărilor, mandatul de arestare fiind emis în lipsă. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Slatina. În baza art. 202 alin.1, 3 şi 4 lit. e C.proc.pen., art. 223 alin.1, lit. a, art.223 alin. 2 C.proc.pen., art. 226 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului …., pentru infractiunile de ”Ucidere din culpă, Vătămare corporală din culpă şi Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” fapte prev. si ped. de art. 192 alin. 1si 2, art. 196 alin 1 si art. 336 alin.1 din C.P., cu aplic art. 38 alin. 2 din C.P., pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă . (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 29.12.2023, ora 14:30”, se arată în minuta instanței.

Reamintim că primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana (61 de ani), și-a pierdut viața în urma accidentului rutier ce a avut loc pe DN64, în județul Olt, în noaptea de Crăciun, 25 decembrie, în coliziune fiind implicate două mașini.

Unul dintre șoferi, un tânăr de 32 de ani, din Slatina, era băut. Totodată, polițiștii olteni spun că au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în cazul slătineanului, fiind așteptate rezultatele testelor de laborator.