Șoferi prinși cu peste 200 de km/h pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Doi șoferi, din municipiul Craiova, au fost prinși conducând cu peste 200 de km/h pe Drumul Expres Craiova-Pitești, la finalul acestei săptămâni.

Primul tânăr de 26 de ani gonea cu 220 de km/h, acesta fiind sancționat cu o amendă de 1.485 de lei, rămânând și pieton.
„La data de 5 ianuarie 2024, în jurul orei 23:10, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), un autoturism ce circula cu viteza de 220 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.
Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.
Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circula
”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Ziua următoare, un alt tânăr a fost depistat circulând cu 211 km/h.
„La data de 6 ianuarie 2024, în jurul orei 03:40, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), un autoturism ce circula cu viteza de 211 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.
Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.
Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”,
a mai arătat sursa citată.