Accident de muncă, pe platforma industrială a Slatinei. Un tânăr de 24 de ani este în spital, după ce a suferit arsuri

Un tânăr de 24 de ani, muncitor necalificat la Alro Slatina, a suferit arsuri la nivelul picioarelor, pe 5 ianuarie, în timpul programului de lucru. Acesta se află internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, evoluția medicală fiind una favorabilă.

ITM Olt a înregistrat acest accident de muncă și spune că muncitorul, în timp ce curăța un jgheab de turnare, a călcat cu ambele picioare într-o cochilie metalică, în care se afla metal topit.

„Pe 5 ianuarie, în jurul orei 13.00, un bărbat de 24 de ani, muncitor necalificat la Alro Slatina, în timp ce curăța jgheabul de turnare a călcat cu ambele picioare în cochilia metalică de avarie, în care se afla metal topit, suferind arsuri”, au transmis reprezentanții ITM Olt.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au precizat că bărbatul se află în continuare internat în unitatea medicală, evoluția fiind una favorabilă.

„Este în continuare internat la noi, a suferit arsuri la picioare și gambă. S-a intervenit chirurgical și rămâne în continuare internat la noi, evoluția fiind una favorabilă”, a spus directorul medical al Spitalului Slatina, doctorul Florin Popa.

Totodată, potrivit ITM Olt, în cursul lunii decembrie, au fost comunicate șase evenimente, soldate cu șase persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.