Un tânăr din Caracal este acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră de 15 ani. Tatăl fetei a sesizat poliția

Un bărbat din municipiul Caracal, județul Olt, a sesizat poliția, pe 11 ianuarie, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, ar fi întreținut raporturi sexuale cu un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din aceeași localitate.

Polițiștii au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

„În urma activităților investigativ-operative efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Caracal, s-a constatat faptul că, în luna decembrie a anului 2023, tânărul ar fi întreținut acte sexuale consimțite cu minora.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, cercetările fiind continuate pentru documentarea activității infracționale și dispunerea de măsuri legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Astfel, în urma probatoriului administrat, la data de 11 ianuarie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ulterior, pe 12 ianuarie, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propuneri legale, dispunându-se măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.