Accesul vizitatorilor pe Secția Neurologie a Spitalului Slatina este interzis din cauza gripei. Sunt multe cazuri și la Pediatrie

Mai mulți pacienți internați pe Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost confirmați cu gripă A. Pentru a limita extinderea infecției virale, reprezentanții unității medicale din Slatina au decis să interzică accesul vizitatorilor pe această secție și să suspende internările de zi. Totodată, mai mulți copii au fost confirmați cu gripă și sunt internați pe Secția Pediatrie.

Medicul Emilian Postelnicu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, a precizat că 15 pacienți cu gripă sunt internați, la acest moment, în Secția de Boli Infecțioase, dintre aceștia 8-10 fiind transferați din Secția Neurologie.

„Au fost mai multe cazuri descoperite pe Secția de Neurologie, acestea fiind transferate la Boli Infecțioase, pentru că pacienții nu au putut fi izolați acolo. Astfel, la acest moment, în Secția de Boli Infecțioase sunt 15 pacienți confirmați cu gripă, dintre care 8-10 sunt din Secția Neurologie. În Secția Pediatrie avem alte 15 cazuri confirmate, iar la Cardiologie este un singur caz. Cei care au avut contact cu pacienții confirmați cu gripă sunt monitorizați cinci-șapte zile și au primit preventiv antivirale”, a spus doctorul Emilian Postelnicu.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că Spitalul Slatina a întocmit un plan pentru limitarea extinderii gripei, pentru Secția de Neurologie, după cum urmează: interzicerea vizitelor, interzicerea internărilor de zi și a celor programate, izolarea cazurilor pozitive și folosirea măști de protecție. Totodată, DSP Olt așteaptă rezultatele testelor de laborator pentru mai multe probe ce au fost prelevate de la pacienți.