Peste 1.600 de profesori și elevi au fost premiați în cadrul Galei Campionilor. Primarul Emil Moț: „Îi apreciem foarte mult”

Gala Laureaților a debutat sâmbătă, 20 ianuarie, cu premierea elevilor, profesorilor și a sportivilor din municipiul Slatina, care au obținut rezultate deosebite în anul școlar 2022-2023. Festivitate, ajunsă la cea de a opta ediție, a fost organizată de către Primăria municipiului Slatina cu ocazia împlinii a 656 de ani de la prima atestare documentară, voievodul Vladislav I (Vlaicu) fiind cel care pe 20 ianuarie 1368 o așeza în rândul localităților importante din Țara Românească. Peste 1.600 de elevi și profesori de la unități de învățământ din Slatina au fost premiați, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, fiind prezent la festivitatea de decernare a diplomelor cadrelor didactice și elevilor de la CN „Ion Minulescu” Slatina.

Fie că au încheiat anul școlar trecut cu media 10, fie că au obținut rezultate la concursurile și olimpiadele naționale, elevii slătineni au urcat rând pe rând pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, Slatina.

Edilul Slatinei, Emil Moț, și-a arătat aprecierea pentru elevii și profesorii care fac cinste orașului an de an.

„Ca de fiecare dată, facem 656 de ani de la prima atestare documentară, noi premiem valorile orașului nostru. Astăzi, am avut plăcerea și onoarea să premiez atât profesorii, cât și elevii de la Liceul „Ion Minulescu” Slatina, îi felicit atât pe ei, cât și pe cei peste 1.600 de premianți pe care Primăria municipiului Slatina îi premiază de a lungul acestor patru zile. Sunt emoționat și am văzut că și ei sunt foarte emoționați. Vreau să le spun că noi îi apreciem foarte mult, apreciem performanța lor, le urăm succes în continuare, pe cei mici care nu au plecat de la liceu îi așteptăm în fiecare an cu performanțe la olimpiade, vom fi alături de ei în fiecare an. La mulți ani, municipiului Slatina, orașului nostru!”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Evenimentul pentru care Primăria Slatina a alocat 800.000 de lei va continua și în zilele următoare.

„Avem Gala seniorilor, unde vor premia aproximativ 100 de cupluri, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, apoi vom avea Gala Superlativelor, unde vor premia instituții, cât și firmele private care au adus orașului nostru un aport foarte mare”, a adăugat edilul Slatinei.

Titlul de „cetățean de onoare al municipiului Slatina” va fi conferit, în acest an, arhitectului Severică Mitrache, doctorului Șerban Berteștenu, doctor în științe medicale specializat în Chirurgie Oncologică Cervico-facială, profesorului de matematică Marius Perianu, directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, medicului cardiolog Ion David și profesorului Constantin Voinescu. Toți sunt slătineni cu o vastă activitate, fiind cunoscuți în comunitate.