Olt-Vâlcea, în barajul de promovare în Liga a III-a

FRF a stabilit marți, 6 februarie, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2024-2025, campioana Oltului urmând să întâlnească câștigătoarea sezonului din județul vecin, Vâlcea. Campioana Oltului va disputa primul meci pe teren propriu, pe 16 iunie, returul fiind programat pentru 23 iunie. În clasamentul Ligii a IV-a din Olt conduce Iris Nicolae Titulescu, echipă care are cele mai mari șanse să reprezinte județul la barajul de promovare, mai ales că ACS Caracal s-a retras din competiție, în această iarnă.

Astfel, promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2024/2025, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.
Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30.
Regiunea 1: Botoșani – Iași, Suceava – Vaslui, Neamț – Bacău
Regiunea 2: Bihor – Maramureș, Bistrița-Năsăud – Satu Mare, Cluj – Sălaj
Regiunea 3: Brașov – Alba, Sibiu – Harghita, Mureș – Covasna
Regiunea 4: Mehedinți – Gorj, Caraș-Severin – Timiș, Arad – Hunedoara
Regiunea 5: Olt – Vâlcea, Argeș – Teleorman, Dâmbovița – Dolj
Regiunea 6: Ilfov – București, Călărași – Ialomița, Giurgiu – Prahova
Regiunea 7: Vrancea – Buzău, Brăila – Tulcea, Galați – Constanța


„Întrucât a fost eliminat principiul avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine, la puncte și golaveraj, jocul retur se va prelungi cu două reprize de câte 15 minute. În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare, în conformitate cu Legile Jocului”, anunță FRF.