Primăria Slatina va reabilita trei baze sportive. Moț: „Vom reda aceste terenuri tuturor copiilor din Slatina”

Primăria Slatina va reabilita trei baze sportive, investițiile ridicându-se la zece milioane de lei. Astfel, va fi complet modernizată baza sportivă de la fosta Școală nr. 5 Slatina, unde mii de copii slătineni au bătut mingea în anii 90.

Edilul Slatinei, Emil Moț, a precizat că vor fi montate tribune moderne, vor fi construite terenuri de fotbal și handbal, baza sportivă urmând a avea și nocturnă.

Totodată, vor fi modernizate terenurile de sport de la Școala nr. 3, dar și cel de la Școala nr. 5.

Potrivit primarului Emil Moț, cele trei investiții vor fi finalizate în toamna acestui an.

„Am făcut trei studii de fezabilitate, pentru că unitățile de învățământ au terenuri de sport pe care le folosesc copiii. În primul rând, baza sportivă de la Școala nr. 5, unde ne duceam cu toții și ne jucam. Avem un proiect pentru baza sportivă nr. 5, o reabilitare totală, cu tribune, teren de fotbal, teren de handbal, măsuțe de șah, vor fi amenajate și locuri de parcare. De asemenea, la Școala nr. 3, unde în copilărie noi ne jucam baschet, vom aloca trei milioane de lei pentru refacerea acestui teren de sport. Aici vom face teren de baschet, de fotbal, teren de handbal, plus lărgirea străzii, cu locuri de parcare. Vom reda aceste terenuri tuturor copiilor din Slatina, unde să meargă să se joace. Aceste terenuri vor avea și nocturnă. De asemenea, la Școala nr. 7, am identificat o suprafață a primăriei și acolo vom avea un alt teren multifuncțional, pentru toți copiii și tinerii și, de ce nu, și pentru noi. Aceste lucruri sunt pornite de anul trecut, dar urmăm procedura, studiu de fezabilitate și apoi licitația. Din punctul meu de vedere, undeva la sfârșitul toamnei, aceste terenuri vor fi funcționale. Pentru proiectul de la Școala nr. 3 sunt alocați trei milioane de lei, cinci milioane de lei pentru Școala nr. 5, iar pentru Școala nr. 7 – două milioane de lei”, a spus primarul Emil Moț.