Razie, în Slatina. Mașina condusă de o femeie de 39 de ani, urmărită pe străzile din oraș

În urma raziei ce a avut loc în noaptea de 10 spre 11 februarie 2024, în intervalul orar 18:00 – 02:00, pe șoselele din municipiul Slatina și comunele limitrofe, polițiștii olteni au descoperit zeci de nereguli. Mașina condusă de o femeie de 39 de ani, care nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, a fost urmărită pe străzile din oraș.

Femeia nu avea permis de conducere și s-a ales acum cu dosar penal.

„În jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Slatina, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, moment în care conducătorul acestuia nu s-a conformat și a accelerat.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice si luminoase în funcțiune, până pe strada Drăgănești, din localitate, unde autoturismul a fost oprit.

La volanul autoturismului, polițiștii au identificat o femeie de 39 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că femeia nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Aceasta a fost testată atât cu aparatul etilotest, cât si cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

În urma controalelor, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12.500 de lei.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut șapte permise de conducere și șapte certificate de înmatriculare, fiind constatate și patru infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii olteni au anunțat că astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.