Accident feroviar, în comuna Bălteni. Mecanicul a fost rănit ușor. Călătorii vor fi preluați de următorul tren

Un accident feroviar a avut loc marți, 13 februarie, în localitatea Bălteni, județul Olt, fiind implicate un tren InterRegio și un camion care transporta deșeuri menajere. În tren se aflau 50 de persoane.

Potrivit ISU Olt, mecanicul a fost rănit ușor, iar șoferul camionului nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Persoana rănită ușor, cu dureri la spate, este mecanicul de locomotivă. Șoferul camionului nu a necesitat îngrijiri medicale. Așa cum se poate observa din imagini, erau două remorci și a fost lovită a doua”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Potrivit CFR, accidentul ar fi avut loc pentru șoferul nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. Călătorii vor fi preluați de următorul tren.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că astăzi, 13 februarie 2024, în jurul orei 13.30, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată la ieșirea din stația CF BĂLTENI OLT, s-a produs lovirea unei dintre remorcile camionului de către trenul R 9266, la km 174+875.

Din primele informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, mecanicul automotorului a fost rănit în urma impactului dintre automotor și remorcă, iar garnitura a fost avariată, aceasta urmând a fi retrasă în stația Bălteni Olt, după finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate. Trenul R 9266 (Craiova – Pitești) va fi retras din circulație, iar călătorii vor fi preluați de următorul tren care circulă pe același traseu”, se arată într-un comunicat al CFR.

Intervalul Bălteni – Potcoava (linie simplă) va fi redeschis după finalizarea cercetărilor organelor abilitate și retragerea automotorului avariat din linie curentă.