Bucureștean beat, prins conducând în Slatina

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au continuat, în perioada 23-25 iulie, campania pe drumurile din județ pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Astfel, în doar trei zile, au fost aplicate 672 de amenzi, valoarea acestora fiind de 197.500 de lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 42 de permise de conducere, fiind retrase şi  nouă certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 16 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, nouă pentru conducere fără permis şi două pentru alte abateri.

Un bărbat de 41 de ani, din București, bătut bine, a fost prins conducând în Slatina cu o concentrație alcoolică de 1,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bucureșteanul are acum dosar penal.

„La data de 25 iulie a.c, ora 03.00, în municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

Un alt caz este cel al unui bărbat din Obârșia și el băut bine, dar conducând prin localitate.

„La data de 25 iulie a.c., ora 21.00, în comuna Obârșia, a fost depistat un bărbat, de 42 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.