Constantinescu a fost ales președinte al AJF Olt. Secretarul general al FRF, la Slatina: „Este locul de unde provin fundașii stânga ai echipei naționale”

Profesorul George Constantinescu a obținut cel de al treilea mandat în fruntea Asociației Județene de Fotbal (AJF) Olt, după ce a fost votat, în unanimitate, în cadrul Adunării Generale ce a avut loc sâmbătă, 17 februarie, în sala de sport a Școlii „Eugen Ionescu” din Slatina. La ședință au fost prezenți Gabriel Bodescu, secretarul general al FRF, vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, dar și 59 de reprezentanți ai cluburilor din județ.

Secretarul general al FRF, Gabriel Bodescu, l-a feliciat pe președintele AJF Olt pentru întreaga sa activitate. Totodată, acesta a ținut să precizeze că din zonă au plecat unii dintre cei mai talentați fundași stânga ai naționalei. Reprezentantul FRF spune că nu ar exista loturile naționale fără aportul cluburilor de la nivel județean, care contribuie la descoperirea tinerilor fotbaliști.

„Vin cu mare plăcere în județul dumneavosatră, data trecută, am venit după prestația naționalei U21 la Turneul Final din Italia, astăzi, vin într-un alt moment bun al fotbalului românesc, calificarea la Turneul Final din Germania, vă mulțumim pentru aportul pe care și dumneavostră l-ați adus la această performanță. Aveți un reprezentat de seamnă al lotului național, pe Nicușor Bancu, care, în trecut, a avut o contribuție la echipa locală, FC Olt, el făcând pasul mai departe și ajungând la o maturitate fotbalistică. Glumind puțin, era selecționer Mirel Rădoi, nu avea variante pentru postul de fundaș stânga, și căuta soluții. Și i-am spus, dă un telefon la Slatina, că tot ești din zonă, aici mi se pare că este locul de unde provin fundașii stânga ai echipei naționale, începând de la Răzvan Raț, Bancu, Florin Ștefan și Dumitrescu (nr. red. Andres Dumitrescu, născut 2001). Se pare că toți au trecut pe la Slatina, deci, este ceva! Nu întâmplătoare este și această calificare (…) Vă mulțumim pentru implicarea de care ați dat dovadă, dacă dumneavoastră nu găsiți tineri jucători care să fie aplicați spre performanță, loturile naționale nu pot exista. Țin să mulțumesc atât domnului președinte George Constantinescu, pentru activitatea pe care o desfășoară, cât și vicepreședintelui CJ Olt, Ionuț Ivan, pe care îl știu de foarte mulți ani, inclusiv din postura de președinte de club (…)”, a spus Gabriel Bodescu.

Prezent la eveniment, vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, le-a spus delegaților cluburilor din județ că știe cât de greu se ține o echipă de fotbal.

„Știu cu ce probleme se confruntă acest sport, știu cât efort depuneți dumneavoastră în această activitate. Îl felicit pe George (n.red. Constantinescu), pentru tot ceea ce a făcut în acest an pentru fotbalul județean. Nu este ușor de gestionat această activitate și vă felicit pentru munca depusă. Cu toții vedem că numărul sportivilor este din ce în ce mai mic, pe această cale îi felicit și pe reprezentanții școlilor de fotbal, care contribuie la creștea numărului de fotbaliști. (…) Sunt persoane care fac reproșuri că se investesc bani în sport, dar trebuie să se înțeleagă că este nevoie și de sport. Copiii noștri au nevoie de sport, trebuie să facă sport”, a spus vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan.