Imagini superbe cu drumul Dăneasa-Slatina-Verguleasa. Proiectul de infrastructură a fost derulat de CJ Olt, cu fonduri europene

Directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu, a făcut publice mai multe fotografii cu drumul 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, lucrările de reabilitare fiind finalizate în urmă cu câteva luni. Imaginile surprind drum traversând comune sau zone împădurite și județul Olt.

Proiectul de infrastructură privind modernizarea celui mai lung drum din județ a fost implementat de CJ Olt, cu fonduri europene, în valoare de peste 25 de milioane de euro.

„Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 a permis realizarea unor investiții majore și în Olt. Lucrările de modernizare a celui mai lung drum din județ, drumul 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, au fost finalizate cu succes în urmă cu câteva luni.

Este cel mai important și complex proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Județean (CJ) Olt cu fonduri europene, în valoare de peste 25 de milioane de euro. DJ 546 leagă nordul și sudul județului cu municipiul Slatina, traversează 10 localități, se intersectează cu trei drumuri naționale (DN 6, DN 65 și DN 67B) și asigură legătura cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T.

În total, 60 de kilometri de drum au fost reabilitați și modernizați. Mai exact, au fost realizate lucrări de terasamente, de infrastructură și suprastructură, acostamente, rigole pentru scurgerea apelor pluviale, au fost reabilitate nu mai puțin de 269 de drumuri laterale, 11 poduri și 75 de podețe. De asemenea, au fost amenajate căile de acces către peste 2.000 de proprietăți, opt parcări și 26 de stații de autobuz. Lucrările auxiliare au constat în montarea unor parapete de siguranță, ziduri de sprijin, borne și indicatoare rutiere”, anunță directorul ADR Sud Vest Oltenia, Alexandru Stănescu.

Lucrările au avut o valoare totală de 128 de milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 121 de milioane de lei, iar proiectul a fost implementat de CJ Olt în parteneriat cu administrațiile publice din localitățile pe care drumul le traversează: municipiul Slatina, orașul Drăgănești-Olt și comunele Dăneasa, Mărunței, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Curtișoara, Teslui și Verguleasa.

Investiția a fost realizată în cadrul Axei Prioritare 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

sursa foto: facebook Alexandru Stănescu, via ADR Sud Vest Oltenia