Peste 120 de sportivi și antrenori, recompensați de CJ Olt. Oprescu: „Premierea sportivilor a devenit o tradiție”

În cadrul Galei Excelenței în Sport, ce a avut loc miercuri, 28 februarie, în sala de spectacol a Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, CJ Olt a acordat 129 de premii , în valoare totală de 133.400 lei. Astfel, au fost acordate premii sportivilor și antrenorilor, care au obținut rezultate excepționale la Campionatele Europene, Balcanice și Naționale – sporturi olimpice.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că a devenit deja o tradiție premierea sportivilor cu rezultate deosebite, evenimentul ajungând deja la cea de a noua ediție.

„Am ajuns la cea de a noua ediție a Galei premierii sportului oltean. Așa cum am reușit, de a lungul timpului, din premierea olimpicilor să facem o tradiție, iată și premierea sportivilor a devenit o tradiție. Anul acesta, avem 104 sportivi și 25 de antrenori care vor fi  premiați. Este o performanță, așa cum am spus-o, dacă aceste demersuri ale noastre reușesc măcar puțin din îndrumarea lor către performanță să fie un imbold și un îndemn, înseamnă că noi, ca și instituție publică, am reușit să ne facem treabă și să îndreptăm copiii către sportul de performanță. Așa cum știți, sportul are multiple beneficii de sănătate, disciplină, lucru în echipă, pe care le creează viitorilor adulți”, a spus Marius Oprescu.

La eveniment a fost prezent și șeful ISJ Olt, profesorul Adelin Bărbulete, acesta ținând să felicite în mod deosebit sportivii, dar și pe colegii săi, cei care îi pregătesc pe luptători, atleți sau tenismeni.

„Felicit sportivii pentru determinarea de care dau dovadă, pentru antrenamentele nesfârșite și istovitoare, dar și pentru încredere, încrederea pe care o au în antrenorii lor, în ei pentru a putea obține aceste rezultate remarcabile. Stimați colegi, sunt mândru că astăzi pot să vă felicit și să vă spun că întotdeauna suntem alături de dumneavoastră și aveți cu toții respectul și aprecierea mea și a instituției pe care o reprezint. Domnule președinte Marius Oprescu, în numele instituției, vă mulțumesc că susțineți performanța și întotdeauna ați creat competitivitate și rezultate excepționale. Vă doresc tuturor mult succes în activitatea pe care o face și sunt convins că Oltul va avea din ce în ce mai multe medalii”, a spus inspectorul general al ISJ Olt, Adelin Bărbulete.

Mulți dintre sportivii premiați sunt legitimați la CSM Slatina. Astfel, directorul instituției, Mihaela Stana, a declarat că acest eveniment înseamnă că autoritățile locale recunosc performanțele pe care le au obținut sportivii.

„Este o onoare pentru mine din nou să reprezint CSM Slatina pe această scenă și aș vrea să mulțumesc celor care ne însoțesc întotdeauna pe drumul spre podium, pe cele mai înalte locuri în clasamente, Primăriei municipiului Slatina și CJ Olt. În viață trebuie să ai noroc în toate, dar mai ales la oameni. Oameni de calitate, de caracter, care fac cinste funcțiilor în care au fost aleși, oameni care știu să facă performanță în administrația publică locală și județeană. Nu este ușor să susții sportul, nu este ușor să susții toate domeniile de activitate, să unește și să ții aproape performerii. Orice rezultat, cât ar fi de excepțional, nu este complet dacă nu beneficiază de cunoaștere și recunoaștere. Aceste eveniment de astăzi tocmai despre asta vorbește, despre recunoașterea performanțelor dumneavoastră. Despre lungul drum anevoios câteodată pe care l ați parcurs. Cei care ne susțin zilnic, nu o dată la patru ani, nu cei care iubesc sporadic Slatina, din 4 în 4 ani, cei care permanent sunt alături de noi, Primăria Slatina și CJ Olt, ne oferă cele mai bune condiții și infrastructura sportivă. Le mulțumesc încă o dată, aș vrea să ne fie mereu alături în visul nostru de a fi cei mai buni”, a spus directorul de la CSM; Slatina, Mihaela Stana.