Peste 20.000 de olteni au primit tratament pentru diabet, în 2023. Numărul pacienților diagnosticați cu diabet crește de la an la an

CAS Olt a anunțat că, la nivelul județului Olt, au fost trataţi, în 2023, 20.071 de pacienți cu diabet, cu peste 1.600 de pacienți mai mult decât în anul precedent. Astfel, suma alocată pentru finanțarea Programului național de diabet, în anul 2023, a fost de 44.168.860 lei.

15 olteni diagnosticați cu diabet beneficiază gratuit de pompe de insulină.

„În cadrul Programului national de diabet, pe lângă medicamentele specifice necesare pacienților diagnosticați cu diabet, 15 pacienți beneficiari de pompe de insulina au obținut gratuit seturi de materiale consumabile pentru pompele de insulină, iar pentru 52 de pacienti beneficiari de sisteme de monitorizare glicemica continua au fost finanțate și materiale consumabile pentru sisteme de monitorizare glicemica continua.

 Cheltuielile cu materialele consumabile – senzori pentru sisteme de monitorizare glicemica continua, au fost de 477.066 lei”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.

Tot în cadrul Programului national de diabet s-a finantat și evaluarea periodică a bolnavilor cu diabet zaharat prin dozarea hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Suma alocată pentru efectuarea acestei analize a fost de 46.670 lei.

Beneficiază de aceste tratamente specifice atât persoanele asigurate cât și persoanele care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse dar prezintă această afecțiune.