CSM Slatina, remiză albă cu CSM Reșița. Oprescu: „Să ne bucurăm ca putem să vedem fotbal în Liga a II-a”

CSM Slatina a înregistrat o remiză albă în partida disputată sâmbătă, 2 martie, pe teren propriu, în compaia echipei CSM Reșița. Slătinenii au evoluat mai bine de o jumătate de oră în inferioritate numerică, după ce Mitran a primit al doilea cartonaș galben (min. 62), iar patru minute mai târziu Mondragon a văzut direct roșu, pentru o comportare nesportivă.

Imediat după joc, antrenorul de la CSM Slatina, Daniel Oprescu, a declarat că așteaptă mai mult de la jucătorii cu experiență, taxând ieșirea necontrolată a lui Mondragon.
„Îi felicit pentru atitudinea pe care au avut-o, după ce am jucat cu doi jucători mai puțin. Este adevărat că jocul nu a fost extraordinar, dar am avut câteva situații bune pe care nu am reușit să le fructificăm. Aștept mai mult de la jucătorii cu experiență, cum este Vali Alexandru, care a avut două situații bune, dar nu ne-am ales cu nimic. Era foarte important să nu primim gol, pentru că ne așteptam ca Reșița să vină peste noi, pentru că pentru ei, având șanse de play-off, era cam ultima șansă ca să forțeze să câștige meciul. Noi ne gândeam să introducem un atacant de viteză să încercăm să i prindem pe contraatac, doar că a venit aceste eliminări și ne-a dat peste cap toată strategia. Ținând cont de modul cum s-au desfășurat ostilitățile, am rămas cu doi oameni mai puțin, băieții au făcut un efort fantastic și pentru asta trebuie să fie felicitați. Eu cred că rezultatul este echitabil, în fond, spuneți mi ce ocazii a avut Reșița tot meciul!? Dar la noi pot să elimin vreo două trei situații, din care putem să înscriem, așa cu jocul acesta încâlcit.
Se arbitrează în spiritul jocului, dacă nu este conectat la ceea ce se întâmplă pe teren, nu mai veni, frate, că te faci de rahat, și s-a făcut. Au fost dueluri pe care le-a interpretat diferit, lui Mitran la prima intrare i-a dat cartonaș galben, iar fază similară de la echipa adversă nu a fost sancționat cu nimic. Faza la Costi Radu, atunci spuneți dacă a fost echitabil. Nu am vorbit niciodată despre arbitraj. Sunt foarte supărat pe jucătorii mei, în mod deosebit pe Mondragon, pentru că l-a experiența lui, nu are voie să interpreteze faza așa. Ok, dacă este unul prost, trebuie să fiu și eu!? Nu are voie, atunci unde se vede plusul de experiență, că în joc nu s-a văzut. Sunt foarte supărat și va fi aspru sancționat pentru această treabă”, a spus Oprescu.

Tehnicianul de la Slatina a precizat că partidele din Liga a II-a sunt foarte echilibrate, iar slătinenii trebuie să se bucure că pot vedea meciuri din acest eșalon fotbalistic, unde adversarii au bugete mult mai mari.

„Încercăm să scoatem maximum din fiecare etapă, Liga a II-a este foarte echilibrată (…) Eu aș vrea ca noi să ne bucurăm ca putem să vedem fotbal la Liga a II-a, facem parte dintr-o competiție în care echipele au foarte mulți bani, inclusiv Reșița are buget mai mare ca al nostru și jucători plătiți mult mai bine. Încercăm să ne ridicăm la un anumit nivel, să ne bucurăm de această treabă. Nu suntem dintre echipele care bagă bani cu nemiluita, care aduce jucători cu salarii foarte mari și nu aș fi de acord niciodată, pentru că nu este normal din bugetul statului să arunci cu banii cu nemiluita cum fac celelalte echipe”, a spus Oprescu.
CSM Slatina: Velcu, Mitran, Stan, Mondragon, C. Toma, D. Toma, Năstăsie, Ciocâlteu (min. 67 Riza), Doman (min. 67 Donca), Popa – Vali Alexandru (min. 67 Sălcianu).Antrenor: Dan Oprescu.