Nereguli la firmele de pază. Două societăți din Slatina au fost sancționate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 22 februarie-1 martie, verificări la firmele de pază din județ, fiind descoperite nereguli.

Astfel, în perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au verificat un număr de opt obiective de pază, fiind dispuse 11 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, dintre care un avertisment unui angajator din municipiul Slatina, pentru netransmiterea în termenul legal, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, a suspendării activităţii ca urmare a detaşării.

Totodată, a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 lei, unui angajator din municipiul Slatina, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă şi supunerea controlului inspectorilor de muncă a acestei evidenţe.

Potrivit ITM Olt, cele mai frecvente deficienţe constatate:

– Nepăstrarea la locul de muncă a copiilor contractelor individuale de muncă;

– Nerespectarea modelului-cadru al contractului individual de muncă;

-Nerespectarea duratei maxime legale a timpului de muncă;

-Nerespectarea prevederilor legale conform cărora durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

sursa foto:facebook ITM Olt