47 de percheziții, în Olt. O firmă din Găneasa ar fi înregistrat documente de ucenicie fictive

47 de percheziţii domiciliare la persoane fizice (45) şi la sediile unor firme (2), de pe raza județului Olt, au avut loc astăzi, 27 martie. Dosarul penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, obţinere ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, în domeniul comerţ alimentar.

Procurorii olteni spun că, în perioada 2019-2022, administratorul unei firme din Găneasa ar fi înregistrat în contabilitate contracte fictive de ucenicie, obținând astfle fonduri ilegale de la bugetul de stat.
„În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2019-2022, administratorul unei societăţi comerciale din comuna Găneasa, ar fi înregistrat în documentele de evidenţă contabilă ale societăţii contracte de ucenicie fictive, cu scopul de a obţine, în mod ilegal, fonduri de la bugetul de stat.
Investigațiile vizează 3 persoane fizice şi o persoană juridică ”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 2.000.000 de lei.
Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.