Oprescu: „Nu s-a pus problema despre un candidat comun, în județul Olt”

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu (foto), a declarat joi, 28 martie, că nu s-a pus niciodată problema unui candidat comun în județul Olt.

Declarația vine în contextul în care în multe localități din țară, PSD și PNL, aflate la guvernare în cadrul unei Coaliții, au candidați comuni.

Oprescu a precizat că nu a susținut acest lucru pentru nicio localitate din județ și nu s-a discutat la nivel central despre acest aspect.

„Nu s-a pus problema despre un candidat comun în județul Olt, nu am susținut acest lucru”, a spus Oprescu.

Oprescu a confirmat că primarii liberali în funcție care au trecut în tabăra social-democrată vor candida din partea PSD, singura excepție fiind la Leleasca.
„Să ne înțelegem: nu a fost nicio negociere în momentul în care ei au dorit să vină alături de noi. În momentul de față, neavând listele construite, nici nu pot să vă spun acest lucru. Dar, să știți că nu am avut negocieri atunci când au venit. Ei au dorit să intre în această echipă, au intrat, în funcție – cum am spus-o și în repetatele întâlniri pe care le-am avut în urma ședințelor de Consiliu județean – unii confirmă, unii nu confirmă, nu e vorba doar de cei nou-veniți, și din cei vechi, cei care nu mai confirmă, bineînțeles, că nu se vor mai regăsi pe listă, nu e nicio noutate. Politica e într-o continuă dinamică și trebuie să știi să te adaptezi.
Primarii în funcție care au venit la noi vor fi candidații noștri. Mai puțin la Leleasca, unde primarul în funcție îl susține pe viceprimar. Dar este decizia lor, așa s-au înțeles
”, a spus Marius Oprescu.

Liderul social-democrat a precizat că au fost stabiliți candidații aproape în fiecare localitate, urmând ca validarea lor să fie făcută într-un consiliu politic.

„În momentul de față, aproape am finalizat candidații în toate localitățile. Probabil, în perioada următoare, vom avea un consiliu politic județean în care vom face o validare a tuturor candidaturilor pe care le avem, urmând ca ulterior să anunțăm printr-un comunicat toată presa care sunt candidații noștri în fiecare localitate”, a adăugat Oprescu.