Proiectul de hotărâre privind aprobarea ,,Documentației tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru investiția Construire și dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal 1 Mai, municipiul Slatina” a fost făcut public de către Primăria Slatina, după ce a intrat în comisiile de specialitate ale CL Slatina, din 26 martie. Noul stadion al Slatinei va avea peste 10.000 de locuri, nocturnă, 40 de camere pentru sportivi, centru de recuperare și va putea fi parțial acoperit. Este o adevărată bijuterie, care răspunde cerinţelor de omologare pentru organizarea competiţiilor fotbalistice de Liga I naţional, dar și internaționale (categoria III UEFA).
Valoarea totală a investiției se ridică la 397.114.260 de lei, cea mai mare parte a sumei fiind suportată de CNI. Din valoarea totală a proiectului, suma finanțată de Primăria Slatina se ridică la 9.621.564 de lei.
Astfel, Primăria Slatina își dorește un complex sportiv la standarde internaționale, pentru întreaga comunitate.
„Construirea unui complex sportiv la standarde internaționale care sa serveasca întregii comunităti, fiind conceput ca destinație potrivita pentru activități sportive dar și pentru alte evenimente”, se arată în proiectul de hotărâre.
Noua arenă va fi de tip „Panathenaic Stadium”, va fi pe amplasamentului actualului stadion și va avea 10.670 de locuri, cu o suprafață construită de 23.040 mp.
Suprafața de joc va fi refăcută, dotată cu gazon nou, sistem de irigare, drenare și degivrare. Totodată, pista de atletism va fi acoperită cu finisaj tip „tartan” turnat, va avea patru culori și va include șase piste drepte, în lungime de 100 metri, așa cum prevăd cerințele internaționale. Terenul de joc va avea 100×68 m, fiind încălzit și cu posibilitatea de acoperire parțială.
Vor fi amenajate: o lojă, masa presei, studiouri TV, sală de conferință, vestiare complet echipate, săli indoor, vestiare pentru arbitri, cameră pentru oficiali, vestiare pentru alți participanți, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cabinet medical, saună, sală de forță, cameră comandament securitate, spații de cazare pentru sportivii cantonați (40 de camere), spații de recuperare pentru sportivi. Stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus sub învelitoare.
Noul stadion va avea subsol (cu săli de fitness, vestiare, SPA, toalete, două săli de mese), parter (sală de întâlnire jucători, bănci de rezervă și urgențe), iar la etaj vor fi camerele de cazare pentru sportivi, sala de conferință și tribuna presei, care va cuprinde inclusiv studiouri TV.
De asemenea, va fi construită o parcare cu 155 de locuri pe două niveluri, nivelul 1 va fi la cota -1,5 metri față de cota terenului (78 de locuri de parcare), nivelul 2 va fi la +1,5 metri față de terenul natural (77 de locuri).
Căile de acces spre stadion, intrările, ieşirile şi toate zonele publice din interiorul stadionului au fost prevăzute cu indicaţii şi semnalizare corespunzătoare cu litere şi numere, pentru a-i dirija pe spectatori spre şi dinspre locurile marcate. Porţile şi turnichetele au fost proiectate încât să se evite aglomerația şi să asigure
deplasarea cu uşurinţă a fluxului de spectatori.
Potrivit proiectului de hotărâre, durata estimativă de implementare a proiectului este de 30 de luni, din care 24 de luni de execuție și șase luni de proiectare.
Primele evenimente sportive pe stadionul actual au avut loc în 1924.
Actualul stadion pe care își dispută jocurile CSM Slatina, echipă ce evoluează în Liga a II-a, va fi demolat.
Potrivit proiectului de hotărâre, pe actualul stadion din Slatina, care are o capacitate de 12.000 de locuri, primele evenimente sportive au fost organizate în 1924.
„Stadionul din Slatina a apărut încă de la începutul secolului, odată cu înfiinţarea Societăţii Sportive Oltul Slatina, mai exact în perioada în care sporturile de echipă îşi făceau începuturile. Primele evenimente sportive pe acest stadion au avut loc în 1924, Slatina fiind printre primele oraşe din sudul ţării care au beneficiat de un stadion”, a mai arătat sursa citată.
sursa foto interior articol: captură -proiect de hotărâre Primăria Slatina/Elaboratorul Studiului de Fezabilitate HENTZA BUSINESS