Edilul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Liceului „Ioniță Asan”. Proiectul are o valoare de peste 99 de milioane de lei

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a semnat contractul de finanțare pentru restaurarea, consolidarea și dotarea Liceului „Ioniță Asan” din localitate. Proiectul are o valoare de peste 99 de milioane de lei, iar lucrările ar trebuie să fie finalizate până la finalul anului viitor.

Proiectul pentru prestigiosul liceu caracalean este derulat prin Programul „Școli Sigure și Sănătoase”, implementat de Ministerul Dezvoltării.

Primarul caracalean, Ion Doldurea, a precizat vineri, 5 aprilie, că următoarea etapă este scoaterea la licitație a lucrărilor, termenul pentru finalizarea proiectului fiind 31 decembrie 2025.

În urma unei expertize pe care a cerut-o Primăria municipiului Caracal, Colegiul Național „Ioniță Asan” Caracal a fost încadrat în clasa de risc seismic I, aproape 800 de elevi fiind mutați, în vara anului trecut, din clădirea care nu mai este sigură într-un alt corp. Procedura privind proiectul de reabilitare a fost simplificată, aceasta s-a desfășurat doar pe câteva luni, iar autoritățile din Caracal speră ca în curând să înceapă lucrările.