Peste 120 de elevi din Olt au participat la Concursul de Logică. Evenimentul a avut loc la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina


Peste 120 de elevi de la unități de învățământ din județul Olt au participat sâmbătă, 6 aprilie, la Concursul Județean de LOGICĂ & GEO-EDUCAȚIE REGIONALĂ ȘI DE MEDIU, organizat de Asociația „Amicii Cunoașterii” în parteneriat cu Consiliul Județean Olt, CNGR Slatina fiind gazda evenimentului. Este prima ediție a acestui concurs, care își propune să dezvolte competențele de gândire logico-algoritmică, inclusiv capacități digitale ale elevilor de toate vârstele.

Profesorul de logică de la CNRG Slatina, Gheorghe Moise, a precizat că astfel de concursuri îi pregătesc pe elevi pentru Bacalaureat și admiterea la facultate.

„S-au înscris peste 120 de participanți, chiar în ziua concursului. Am plecat de la ideea că în societatea actuală este foarte greu să-i captăm pe copii și, mai ales, să-i motivăm să invețe. Tehnologia, mijloacele de informație se resfrâng asupra noastră, mai ales ca o formă de divertisment. Am pornit acest proiect în parteneriat cu CJ Olt, și le mulțumesc pe această cale, pentru că anumite lucruri nu le poate face școala singură. Așa a apărut ideea concursului, în primul rând, are o componentă metodologică, îi pregătim pe copii pentru examenele de Bacalaureat, de admitere, poliție, SNSPA, sunt foarte multe factultăți din țară și străinătate care desfășoară concursuri online”, a spus profesorul Gheorghe Moise.

La eveniment a participat și vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, care a precizat că forul județean sprijină astfel de concursuri, care simulează condițiile reale ale unui examen.

Am zis să profităm și noi de această ocazie și să le arătăm elevilor din județul Olt ce înseamnă concursul în condiții reale. Ne bucurăm foarte mult că a avut ocazia să ne implicăm într-un astfel de eveniment, un eveniment important pentru elevi, tinând cont că un număr mare a răspuns invitației, este un eveniment în urma căruia elevii vor contabiliza o obișnuință cu examenele, mai ales că pentru unii dintre ei urmează cel mai mare examen al vieții și pentru noi este un lucrur îmbucurător că avem posibilitatea să ne implicăm. Cu sigurnață, va urma și partea a doua a acestui eveniment, cu ocazia Orei pământului, o acțiune de mediu în care vom merge în județul nostru și vom avea o acțiune de plantare”, a spus vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan.