Primarul Emil Moț: Slatina, primul oraș din România care va implementa sistemul selectiv de colectare a gunoiului, bazat pe principiul „plătești cât arunci”

Edilul municipiului Slatina, Emil Moț, a anunțat că sistemul selectiv de colectare a gunoiului va fi implementat în oraș.

Astfel, Slatina va fi primul oraș din România care va avea un astfel de sistem, slătinenii urmând să plătească atât cât aruncă, pe baza unui cititor inteligent.

„Astăzi, am participat la Green Energy Expo – Romenvirotec, unde am prezentat cu mândrie modul în care Slatina a devenit un model de succes în implementarea sistemelor moderne de gestionare a deșeurilor. Slatina este primul oraș din România care a adoptat un sistem automatizat încă de acum 17 ani, fiind hotărâți să rămânem în fruntea inovației.

Slatina va fi primul oraș din România care va implementa sistemul selectiv de colectare a gunoiului (menajer, plastic, hârtie, sticlă și biodegradabil) și un sistem de gestionare a deșeurilor underground, bazat pe principiul “plătești cât arunci”, cu cititoare inteligente. Cu aceste inițiative, municipiul nostru va rămâne un oraș modern, prosper și ecologic, asigurând o calitate ridicată a vieții pentru toți locuitorii”, a spus Emil Moț.