Judecătoria Slatina va funcționa din 13 mai în noul sediu

Judecătoria Slatina își va începe, din 13 mai, activitatea judiciară în noul sediu, situat pe locul fostei Bănci Naționale a României din municipiu, ce a trecut printr-un amplu proces de modernizare.

Sediul a fost inaugurat, în prezența ministrului Justiției, Alina Gorghiu, în toamna anului trecut, urmând ca procesele să se desfășoare în noua clădire de la mijlocul lunii următoare, fiind obținute toate avizele legale.

În urma finalizării procedurilor de obținere a tuturor avizelor legale necesare funcționării, Judecătoria Slatina anunță că activitatea tuturor secțiilor și compartimentelor sale de specialitate se va desfășura, începând cu data de 13 mai 2024, în sediul nou, situat în municipiul Slatina, strada Mihai Eminescu, nr. 16. Transferul activității instanței în noul sediu va fi finalizat până la data de 13 mai, cu asigurarea continuității depline a activității instanței și fără afectarea termenelor de judecată deja stabilite (…)”, anunță reprezentanții Judecătoriei Slatina.

Judecătoria Slatina va funcționa pe locul fostei Bănci Naționale a României, imobil vechi de mai bine de un secol ce a făcut obiectul investiției ,,Reparaţii capitale, amenajare, consolidare, restaurare şi extindere sediu Judecătoria Slatina” din cadrul Programului Naţional de consolidare a infrastructurii instanţelor de judecată aflate în municipii reşedinţă de judeţ, derulat prin Compania Naţională de Investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Investiția s-a ridicat la peste 11 milioane de lei, iar proiectul a fost finalizat înaintea termenului stabilit în contract – decembrie 2023.