Primăria Slatina, acord de principiu pentru ca Politehnica București să deschidă o sucursală, la fostul Liceu Agricol

Primăria Slatina (foto) și-a dat acordul de principiu pentru atribuirea gratuită către Politehnica București a unor spații ce au aparținut Colegiului Național Agricol „Carol I”, fostul Liceu Agricol din municipiu, situat pe strada Strehareți. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în ședința Consiliului Local Slatina, care a avut loc marți, 23 aprilie.

Acest acord a fost dat pe perioadă determinată, până la finalizarea demersurilor necesare înființării în municipiul Slatina a unei sucursale a Universității de Științe și Tehnologie – Politehnica București, imobilul urmând să fie folosit gratuit pe toată durat funcționării acestei unități de învățământ, pe baza unui contract de comodat.

„Universitatea Națională de Știință și Tehnologie – Politehnica București este cea mai mare instituție de învățământ superior din Romania și unul dintre cele mai extinse centre de cercetare din țară, cu o rată de angajare a absolvenților de peste 95% în primul an după absolvire, propunându-și extinderea serviciilor universitații în mai multe regiuni din țară, cu obiectivul de a crește rata de angajare și de a reduce gradul de tensionare a pieței muncii la nivel național, iar pentru atingerea acestui obiectiv, fiind în curs de demarare a unei campanii naționale prin care solicita sprijinul autorităților locale pentru implementarea strategiei propuse”, se arată în proiectul de hotărâre.

Începând din 2017, activitatea Colegiului Național Agricol „Carol I” a fost comasată cu Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina, iar spațiile de la „Agricol” nu au mai fost folosite de această unitate de învățământ, pentru desfășurarea activității didactice. În perioada pandemiei, aici au funcționat centre de vaccinare anticovid.