Marius Oprescu: „Slatina va avea primul sistem inteligent de management al gunoiul, din România”

Primăria municipiului Slatina va începe montarea noilor containere subterane în oraș, în care deșeurile menajere vor fi colectate selectiv. Este un sistem inteligent care îi va ajuta pe slătineni să arunce resturile pe categorii, carton, plastic, sticlă.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a spus joi, 25 aprilie, că Slatina va avea primul sistem inteligent de management al gunoiul din țară.

Primarul Slatinei este interesat de un alt proiect SMART – așa după cum știți. Slatina a fost primul oraș din România care a avut gunoiul menajer îngropat, iar, în momentul de față, Emil Moț și Primăria Slatina lucrează la un proiect, el deja urmează să intre în implementare, pentru că este aprobat. Astfel, pe lângă achiziționarea a cinci mașini noi, care vor gestiona acele containere îngropate care deja au venit, proiectul prevede și îngroparea containerelor pentru materialul selectiv, atât pentru carton, cât și pentru plastic și sticlă. În perioada următoare, probabil, se va demara crearea acestor centre de colectare chiar în vecinătatea centrelor actuale îngropate pentru gunoiul menajer. Slatina atunci va avea primul sistem inteligent de management al gunoiului, din România”, a spus Marius Oprescu.

Șeful forului județean a precizat că, la nivelul Oltului, nu sunt probleme cu gestionarea deșeurilor, oamenii fiind încurajați să facă colectare selectivă.

„Cred că suntem printre puținele județe din țară , care, în care în momentul de față, nu avem probleme în gestionarea deșeurilor. E adevărat, suntem într-o fază incipientă, încercăm să conștientizăm lumea pentru ca această colectare selectivă să se facă la un nivel cât mai ridicat. Prin acest lucru, în primul rând, se întorc o parte din bani înapoi către localitate, pe reciclabil, și, în același timp, ne atingem și țintele pe care le avem de la Ministerul Mediului și de la Comisia Europeană, astfel încât să nu luăm amenzi. Toate aceste lucruri, în momentul de față, în județul Olt, funcționează”, a spus șeful forului județean.

Foto: noile containere subterane au fost aduse în unele zone din oraș, acestea urmând să fie montate în apropierea celor deja existente.