Senatorul PSD Liviu Voiculescu: „Eu la aceeași masă cu Gigel Știrbu nu voi sta niciodată”

Invitat joi seara, 25 aprilie, la emisiunea Imperativ de la postul local Olttv, moderată de Laura Mira, senatorul PSD Liviu Voiculescu a vorbit despre plecarea sa din PNL și despre perioada dificilă pe care a traversat-o. Totodată, acesta a spus că nu va sta niciodată la masa cu deputatul Gigel Știrbu, actualul președinte al liberalilor olteni.

Senatorul Liviu Voiculescu a precizat că unii dintre colegii săi, care dețineau funcții politice, au fost executați de deputatul Gigel Știrbu, deși, din punct de vedere profesional, nu au greșit cu nimic.

„A fost o perioadă de trei-patru luni pentru mine cu adevărat grea și pentru mare parte din colegii din PNL Olt, nu am abandonat la prima solicitare a președintelui Ciucă, pe care nu am înțeles-o. Am înțeles, ulterior, cine a fost în spate și cine a dorit acest lucru. Nu am abandonat, mi-am consultat colegii, care mi-au spus să mergem înainte, și am mers trei-patru luni, până când am văzut că acea ușă s-a închis, și o las închisă. Mă refer la colegii din PNL Olt cărora le mulțumesc pentru toată susținerea din perioada în care am fost președinte și, mai ales, susținerea pe care am simțit-o în cele trei luni, care au fost cu adevărat grele și de neînțeles. Dacă ne uităm în trecut, la ceea ce eu și colegii mei am realizat, o să vedem că nu se va mai întâmpla în viitor. Am decis să nu mai continui această luptă, pe parcursul căreia foarte mulți colegi profesioniști au avut de suferit, mă refer la cei schimbați din funcții fără niciun fel de explicație și fără nicio greșeală din partea lor, mă refer la prefectul Florin Homorean, la Gabi Stanciu, și alți colegi, care pur și simplu au fost executați din ambiția unui om, Gigel Știrbu, de a pune mâna pe Filiala Olt, de a-și asigura un mandat de deputat. Nu dorește binele PNL Olt, ci să-și asigure mandatul de deputat”, a spus Liviu Voiculescu, în emisiunea de la OLTTV.

Întrebat dacă ar accepta să fie pe aceeași listă cu Gigel Știrbu, senatorul social-democrat Liviu Voiculescu a precizat că el va respecta decizia PSD, însă nu va sta niciodată la masă cu Gigel Știrbu.

„Aș accepta să fiu pe orice listă decide PSD să mă pună, dacă decizia PSD aceea va fi, acolo voi fi, dar eu la aceeași masă cu Gigel Știrbu nu voi sta niciodată. Mă mut la altă masă! Eu alături de Gigel Știrbu nu voi fi, nici la masă, nici în campanie. Nu-i doresc nimic, doar să dovedească că toate minciunile de la București au fost adevăruri! Dar mai este puțin și ne vom convinge, mă refer la vot, la loialitatea mea față de partid și la multe alte lucruri. Rezultatele vor demonstra!”, a adăugat Liviu Voiculescu.  

Parlamentarul a trecut la PSD la începutul lunii martie, după ce, anterior, și alți membri liberali se alăturaseră echipei social-democrate. Totodată, la PSD Olt a trecut și primarul orașului Scornicești, Daniel Tudor, care ocupa și funcția de prim-vicepreședinte PNL Olt, fiind unul dintre edilii apreciați din județ, cu proiecte implementate pentru dezvoltarea comunității.