Bărbatul care și-a înjunghiat mortal soția, la Drăgănești, cercetat într-un dosar de viol. Fata a reclamat că tatăl său a violat-o

Bărbatul care și-a înjunghiat mortal soția, pe 29 aprilie, pe o stradă din Drăgănești-Olt, este cercetat și într-un dosar de viol.

Fata sa, în vârstă de 14 ani, a anunțat poliția că ar fi fost violată și agresată sexual de către tatăl ei, în 2022, în timp ce se afla în Austria. Denunțul a avut loc în vara anului trecut.

„La data de 15 iulie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o minoră, în vârstă de 14 ani, din comuna Sprâncenata, județul Olt, cu privire la faptul că, în cursul anului 2022, în timp ce se afla în Austria, ar fi fost violată și agresată sexual de către tatăl său, în vârstă de 36 de ani.

Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și agresiune sexuală, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea de măsuri legale.

De asemenea, după completarea formularului de evaluare a riscului privind violența domestică, împotriva bărbatului, polițiștii au emis și un ordin de protecție provizoriu”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Bărbatul este acuzat de procurorii olteni de omor calificat, iar în noaptea de 29 spre 30 aprilie a fost reținut.

Reamintim că bărbatul de 37 de ani, din comuna Sprâncenata, județul Olt, și-a înjunghiat luni, 29 aprilie, în jurul orei 15.00, soția pe o stradă din orașul Drăgănești-Olt. Femeia de 37 de ani a fost transportată la Spitalul Slatina, unde a murit.

Conflictul dintre cei doi soți a izbucnit pe 28 aprilie, în gospodăria lor din comuna Sprâncenata, județul Olt, intervenind un echipaj de poliție.

După completarea formularului de evaluare a riscului, polițiștii au dus-o pe femeia de 37 de ani la locuința părinților ei, din orașul Drăgănești-Olt. Bărbatul a mers după femeie pe 29 aprilie, unde a înjunghiat-o pe strada. Femeia a murit la Spitalul Slatina.

Doi dintre copiii cuplului au fost luați de DGASPC Olt, alți doi rămânând în grija bunicilor materni. Totodată, adolescenta care și-a reclamat tatăl pentru viol a fost și ea preluată de reprezentanții DGASPC Olt.