Senatorul Liviu Voiculescu: „Legea Anastasia face parte din planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României”

Legea Anastasia merge spre a fi promulgată de Președintele României, după ce actul normativ a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, și de Camera Deputaților, for decizional.

Senatorul Liviu Voiculescu a precizat că această lege face parte din planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României. Astfel, șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volan, în afară de condamnare, nu vor mai avea dreptul să conducă timp de zece ani.

„După avizul majoritar dat la sfârșitul anului trecut de senatori, legea care prevede că șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis de conducere a fost adoptată cu unanimitate de voturi și de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.
Legea merge spre promulgare la Președintele României urmând ca, după intrarea sa în vigoare, oricine este depistat în trafic la volan, conducând sub influența unei alcoolemii mai mare de 0,8/mie sau a substanțelor psihoactive va primi, pe lângă condamnare, și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani.
Alături de Legea Anastasia, această lege face parte din planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României”
, a explicat senatorul social-democrat.