350 de concurenți au luat startul Concursului „Slatina City Run”. Proba de șase kilometri a fost câștigată de un sportiv din Craiova

350 de concurenți au participat duminică, 19 mai, la cea de a cincea ediție a „Slatina City Run”, competiție organizată de Primăria municipiului Slatina. Startul a fost dat de primarul municipiului Slatina, Emil Moț, atleții fiind din Olt, dar și din județele limitrofe. Proba de șase kilometri a fost câștigată de atletul Constantin Deaconescu, din Craiova, care a avut un timp de 18.48 minute.

Sportivul s-a arătat mulțumit de timpul pe care l-a scos, spunând că participă pentru prima dată la concursul de la Slatina.

„Am scos 18.48 de minute, alerg de obicei, este un timp destul de bun pentru asfalt, nu am mai făcut niciodată asfalt, am făcut alergări. Eu practic atletism de un an jumătate, ieri am făcut aproape de baremul de mondial, 3.48, mai aveam nevoie de 60 de sutimi pentru a merge la mondiale, la U20. Sunt pentru prima dată la acest concurs, mi-au spus prietenii despre el. Nu a fost foarte cald, mi-a priit vremea, nu a ploua din fericire, voi mai veni și la edițiile viitoare”, a spus atletul (foto).

Premierea a fost făcută de primarul Emil Moț, care a precizat că vrea să extindă această competiție, la edițiile viitoare.

„Suntem capitala sportului din multe motive. Acum vorbim despre Slatina City Run, am ajuns la cea de a cincea ediție, la care participă foarte mulți concurenți. Ne pare rău că nu am reușit să facem mai multe locuri, dar infrastructura orașului nu ne permite, deocamdată, să primim mai mulți concurenți. Toate locurile au fost ocupate cu mult timp înainte. Este veselie, oamenii se simt bine, fac sport, sunt sănătoși. O să menținem această tradiție an de an, vrem să extindem, pentru că avem foarte mulți oameni care vor să alerge. Încercăm să extindem această competiție, după ce vom termina toată infrastructura, cu investițiile Companiei de Apă, și apoi cu refacerea carosabilului, sper ca, de la anul, să putem primi mai mulți concurenți”, a spus edilul Slatinei, Emil Moț.

Proba de 18 kilometri a fost câștigată de George Surlea de la CSM Craiova, înregistrând un timp de 59.26 minute.

Probele de concurs au fost: cros (6 km), cu 250 de locuri, și cursa de 18 km, pentru care au fost 100 de locuri disponibile.