Peste 150 de copii, la Cupa „Speranțe Slătinene”. Athletic Slatina a câștigat trofeul

Peste 150 de copii legitimați la cluburi din Slatina au participat duminică, 19 mai, la prima ediție a Cupei „Speranțe Slătinene” la fotbal, competiție rezervată juniorilor născuți 2013 și mai mici. Trofeul competiției, ce s-a disputat pe Stadionul „1 Mai” Slatina, a fost câștigat de Athletic Slatina, care s-a impus în finală, cu scorul 6-2, în fața Școlii de Fotbal Ciprian Dinu.

Cele opt echipe înscrise în competiție au primit echipament sportiv și mingi de joc, festivitatea de premiere fiind făcută de primarul municipiului Slatina, Emil Moț.

Edilul a precizat că această competiție va continua și anul viitor, iar Slatina va avea un stadion modern.

„La cererea părinților, a copiilor, vă promit că vom avea această competiție în fiecare an pentru copiii noștri din Slatina, pentru speranțele noastre, pentru pasiunea lor. Dragi părinți, dragi susținători ai acestui joc, veți fi bineveniți la această competiție, iar peste doi ani vom avea un stadion nou. O să aveți o surpriză săptămâna viitoare. La Slatina vom avea un stadion modern și o bază pentru tinerele speranțe. Felicitări copiilor, felicitări părinților pentru că îi susțineți, felicitări antrenorilor!”, a spus Emil Moț.

Doru Alexe, reprezentantul DJS Olt, a precizat că această competiție a fost un succes.

„Pe parcursul celor două zile de competiție am avut opt echipe din municipiul Slatina. Din rândul lor sperăm să se ridice și să confirme jucători, să auzim de ei în cele mai importante campionate din lume. Competiția a fost un succes, pentru că s-au implicat autoritățile locale, premiile au fost substanțiale, fiecare echipă a primit câte un echipament de joc complet, 18 pentru jucătorii de câmp și 2 pentru portari, de asemenea au fost  premii individuale”, a spus Doru Alexe, reprezentantul Direcției Județene pentru Sport Olt.

Președintele AJF Olt, George Constantinescu, a precizat că juniorii au oferit jocuri frumoase, cu întoarceri de rezultat.

„Au fost două zile pline de emoție, copiii s-au prezentat foarte bine, la fel  și antrenorii, au fost jocuri frumoase, cu întoarceri de rezultat. Premierea a fost reușită, am văzut bucuria și emoția copiilor. Mulțumim autorităților publice locale, CJ Olt, Primăriei Slatina, pentru că au fost alături de noi. Sperăm ca această competiție să se desfășoare și în anii următori”, a spus George Constantinescu.

 Cupa „Speranțe Slătinene” a fost organizată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Olt, Primăria municipiului Slatina prin CSM Slatina, Asociația Județeană de Fotbal Olt și CJ Olt, care a alocat 8.000 de lei.

Clasament:

  1. Atheltic Slatina
  2. Școala de Fotbal Ciprian Dinu
  3. Academia de Fotbal Răzvan Raț
  4. CSM 1 Slatina
  1. CSS 1 Slatina
  2. Viitorul Slatina
  3. LPS Slatina
  4. CSM 2 Slatina