Gala Excelenței în Artă. Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina a primit un pian în valoare de 16.000 de euro

Ediția a II-a a Galei Excelenței în Artă, eveniment organizat de Asociația pentru Sprijinirea Copiilor Artiști din România – Duiliu Zamfirescu (ASCAR) în colaborare cu ALRO și Consiliul Județean Olt, a avut loc joi, 23 mai, la un hotel din Slatina, fiind acordate premii tinerilor talentați, care excelează în domeniul artistic. Totodată, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina a primit un pian nou, valoarea acestuia ridicându-se la 16.000 de euro. Pianul va fi amplasat în amfiteatrul unității de învățământ, aflat în proces de reabilitare, pentru a fi folosit de copiii și de tinerii pianiști din județul Olt.

Prezent la eveniment, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că această gală va deveni o tradiție, mai ales că acești copii au nevoie de aprecierea muncii lor.

„Ideea nu a fost a mea, a fost a domnului Duiliu Zamfirescu și a asociației dânsului, care, împreună cu Alro Slatina, a avut niște bani în asociație și a hotărât să premieze tinerii artiști talentați din județul Olt. În parteneriat cu noi, am creat acest eveniment, care, ușor, ușor, va deveni o tradiție, și pe care încercăm să l ducem mai departe, este un domeniu greu, în care succesul se obține greu, este nevoie de foarte multă muncă și este important pentru acești tineri să-i ajutăm”, a spus președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Directorul Liceului „Nicolae Titulescu” Slatina, profesoara Adina Gruia, a precizat că acest pian este important pentru elevii de la clasele de pian, aceștia urmând să beneficieze, din toamnă, și de un amfiteatrul complet reabilitat, cu fonduri de la Primăria Slatina.

„Acest pian înseamnă enorm de mult, în special pentru copiii de la clasele de pian din școala noastră. Vine foarte bine acest moment în care primim pianul, pentru că se renovează și amfiteatrul, cu sprijinul Primăriei Slatina. La începutul anului școlar viitor, sala va fi spectaculoasă. De asemenea, în ultimii ani, elevii noștri de la Școala de Muzică nu au mai putut să facă audiții, pentru că pianele de scenă nu mai funcționează, sunt foarte vechi, am încercat să le reparăm, nu a fost posibil să avem calitatea necesară, pentru ca elevii să poată să învețe, nu să-și strice tehnica. În urma discuțiilor de anul trecut, cu domnul Zamfirescu, am ajuns la concluzia că premiul cel mai important pentru școala noastră este acest pian. La pian, avem peste 60 de copii, pe de altă parte, și cei care sunt înscriși la alte instrumente fac pian secundar, prin urmare, aproape toți cei 200 de elevi din școala de muzică vor beneficia de pian ”, a spus directorul instituției de învățământ, profesoara Adina Gruia.

Fondatorul ASCAR, Nicolas Duiliu ZAMFIRESCU de ARITONOVICI, a precizat că a decis împreună cu îndrumătorii copiilor care sunt lucrurile de care au nevoie pentru a progresa.

„Anul trecut, când am lansat programul de sprijinire a viitorilor artiști din județul Olt, am identificat un număr impresionant de copii și de tineri talentați, care au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și atinge potențialul. Așa se face că am decis să stabilim împreună cu ei și cu îndrumătorii lor care sunt lucrurile de care au nevoie pentru a progresa în domeniile artistice în care excelează. Acest an, am decis să înlocuim vechiul pian de la Liceul Teoretic Nicolae Titulescu, să le oferim posibilitatea să lucreze pe un pian nou, care să îi ajute în evoluția lor”, a declarat Nicolas Duiliu ZAMFIRESCU de ARITONOVICI , președinte și fondator al ASCAR.

Directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra, a spus că strategia companiei este susținerea comunității în care activează.

“Suntem onorați că, prin intermediul ASCAR, putem sprijinii tinerele talente din Olt și că putem contribui la dezvoltarea lor viitoare. Strategia ASCAR este de a identifica și de a sprijini, financiar și logistic, copiii și tinerii artiști talentați, programele puse în practică în județul Olt fiind implementate cu ajutorul producătorului de aluminiu ALRO. Rămânem consecvenți strategiei noastre pe termen lung de susținere a comunităților în care activăm, în sectoare precum educația, cultura sau cel social. Suntem onorați să fim parte a unor programe care vizează tocmai sprijinirea generațiilor tinere din Olt pentru a-și atinge potențialul, pentru a studia și a deveni cei care vor pune umărul la dezvoltarea viitoare a județului nostru. Așa cum ALRO se concentrează pe dezvoltarea economică a regiunii, avem convingerea că tinerii sprijiniți de ASCAR vor avea un rol important în dezvoltarea socială și cultural”, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO.