Proiectul noului Stadion din Slatina a fost blocat de candidatul PNL. Președintele CJ Olt: Este abuz în serviciu, trebuie să-l semneze

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat vineri, 24 mai, că liberalii au blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion din Slatina, cu peste 10.000 de locuri.

Astfel, candidatul PNL pentru Primăria Slatina ar fi intervenit pe lângă Nicolae Ciucă, președintele liberalilor, să nu pună pe ordinea de zi proiectul privind construirea noii arene din Slatina.

Oprescu a precizat că liberalii ar fi oprit acest proiect de la aprobare, considerând că îi avantajează pe social-democrați, în special pe actualul primar în funcție al orașului, Emil Moț.

„Pentru Stadionul 1 Mai, procedurile au fost făcute, mai puțin emiterea Hotărârii de Guvern, pentru că miniștrii PNL-ului, la indicația domnului Ciucă, nu au fost lăsați să facă proiectul de Hotărâre de Guvern, pentru că li se pare că ne avantajează pe noi electoral acel stadion. Să știți că stadionul este un obiectiv pe care ni l-am propus de mult timp, care a trecut prin multe faze, iar Guvernul României a cheltuit foarte mulți bani cu proiectarea și toate studiile de fezabilitate, care au fost făcute și emiterea autorizațiilor până în acest moment. Acel stadion nu mai poate fi oprit, un singur lucru au încercat să facă, la solicitarea candidatului PNL de pe Slatina, să încurce acel obiectiv până la finalizarea campaniei electorale, crezând că acest lucru îl ajută. Eu îi spun foarte clar că nu îl ajută acest lucru, nu va reuși să oprească acest obiectiv. În cel mai scurt timp, vom avea emisă o hotărâre de guvern și apoi vom trece la demolarea stadionului vechi și predarea amplasamentului către CNI. Candidatul PNL a mers cu solicitare la București, îmi asum ce spun, pentru că știu din interiorul Coaliției, și le-a solicitat să nu aprobe acest lucru, pentru ca el să folosească asta în campania electorală. Din acest motiv a și ieșit cu acea filmare mediocră, în care încearcă să spună că noi nu vom face acest obiectiv și că este doar o promisiune de campanie. Verificați la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul de  Finanțe, ministere PNL semnatarele proiectului de hotărâre, că li s-a transmis de acum o săptămână jumătate pentru o primă lectură hotărâre Proiectul de Hotărâre de Guvern, el trebuia să fie în ședința de Guvern de joi, la ora 11.00, trebuia să  fie pe ordinea de zi. Din păcate, Ciucă, în baza solicitării candidatului PNL Slatina, a blocat acest lucru. Nu pentru foarte mult timp va fi blocat, pentru că nu au ce să facă, este un abuz în serviciu, va trebui să l semneze, iar slătinenii să aibă stadion”, a spus președinte CJ Olt, Marius Oprescu.

Noul stadion al Slatinei va avea peste 10.000 de locuri, nocturnă, 40 de camere pentru sportivi, centru de recuperare și va putea fi parțial acoperit. Este o adevărată bijuterie, care răspunde cerinţelor de omologare pentru organizarea competiţiilor fotbalistice de Liga I naţional, dar și internaționale (categoria III UEFA).

Valoarea totală a investiției se ridică la 397.114.260 de lei, cea mai mare parte a sumei fiind suportată de CNI. Din valoarea totală a proiectului, suma finanțată de Primăria Slatina se ridică la 9.621.564 de lei.

Noua arenă va fi de tip „Panathenaic Stadium”, va fi pe amplasamentului actualului stadion și va avea 10.670 de locuri, cu o suprafață construită de 23.040 mp.
Suprafața de joc va fi refăcută, dotată cu gazon nou, sistem de irigare, drenare și degivrare. Totodată, pista de atletism va fi acoperită cu finisaj tip „tartan” turnat, va avea patru culori și va include șase piste drepte, în lungime de 100 metri, așa cum prevăd cerințele internaționale. Terenul de joc va avea 100×68 m, fiind încălzit și cu posibilitatea de acoperire parțială.

Vor fi amenajate: o lojă, masa presei, studiouri TV, sală de conferință, vestiare complet echipate, săli indoor, vestiare pentru arbitri, cameră pentru oficiali, vestiare pentru alți participanți, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cabinet medical, saună, sală de forță, cameră comandament securitate, spații de cazare pentru sportivii cantonați (40 de camere), spații de recuperare pentru sportivi. Stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus sub învelitoare.