„Lupii” din Profa merg mai departe în Cupa României. „Este un vis pentru noi”

Echipa Lupii Profa a câștigat faza județeană a Cupei României, ediția 2024, după ce s-a impus, cu scorul 1-0, în fața grupării Recolta Stoicănești. Finala dintre Lupii Profa și Recolta Stoicănești s-a disputat miercuri, 29 mai, pe Stadion „1 Mai” din Slatina, unicul gol al partidei fiind marcat de Cristian Matei, în minutul 47. Astfel, Lupii, din satul Profa, comuna Spineni, care evoluează în Liga a V-a din județul Olt, merg mai departe în faza superioară a Cupei României. Peste 1.000 de spectatori au fost prezenți, miercuri, în tribunele stadionului slătinean, cea mai numeroasă galerie fiind cea venită de la Spineni.

Cu 10 minute înaintea de finalul jocului, arbitrul întâlnirii Adelin Pavel a acordat penalty pentru Recolta Stoicănești, însă Holtea a ratat, Lupii Profa păstrându-și avantajul. Astfel, echipa Lupii Profa a câștigat finala fazei județene a Cupei României, fiind premiată de președintele AJF Olt, George Constantinescu.

Gigi Mitrache, jucător și finanțator al echipei Lupii Profa, s-a arătat încântat că echipa sa a câștigat acest joc.

„Joc de trei ani, de când s-a înființat echipa, îmi place foarte mult fotbalul, le mulțumesc frumos colegilor că am câștigat această cupă, spectatorilor, părinților mei care au fost aici, în tribună, tata are 77 de ani, mama 66, m-au susținut și mă susțin la fiecare meci. A fost un meci echilibrat, băieții mei au ratat foarte mult, am câțiva jucători, chiar jumătate din echipă, care au jucat la Liga a III-a, și se vede diferența. Le mulțumesc că am câștigat acest joc. A fost un meci echilibrat, mai ales prima repriză, apoi s-a mai rupt ritmul, băieții au alergat și, în final, am câștigat. Este un vis pentru noi”, a spus Gigi Mitrache.

Jucătorul Cristian Matei, de la Lupii Profa, cel care a și marcat golul victoriei, a declarat că meciul a fost greu, fiind bucuros că vor merge mai departe în Cupa României.

„Un meci foarte greu, tensionat, cu multe ocazii de gol, mă bucur că am marcat și că am câștigat acest joc. Vine o pauză, o să ne pregătim și vom merge mai departe ca să câștigăm și următorul meci din Cupa României. Sezonul nu a fost foarte greu, pentru că în campionat am mers la pas, dar în Cupa României au fost meciuri mai grele. Dacă am ajuns până în finală, vă dați seama că am fost buni”, a spus Cristian Matei.

Jocul a fost arbitrat bine de brigada condusă, la centru, de Pavel Adelin (Osica  de Jos), ajutat la cele două linii de Doru Zamfir (Slatina) și Lucian Anghel (Caracal), rezervă Marian Stoica (Balș).

Lupii Profa: Viorel Pîrvu, Alexandru Gheorghișor, Costel Fieraru, Gigi Mitrache, Marian Coman, Andrei Badea, Mihai Oprea, Dragoș Furtună, Iulian Vladu, Cristian Matei, Alin Burcea. Antrenor: Constantin Mitrache

Recolta Stoicănești: Alin Vintilă, Cătălin Vezeanu, Ionuț Cioinac, Tudor Dumbravă, Daniel Năuiu, Ștefan Sîrbu, Ionuț Holtea, Paulian Proteasa, Ionuț Preda, Marian Dicu, Florentin Tiugan. Antrenor: Nicu Florescu.