O casă din comuna Stoicănești a fost cuprinsă de flăcări. Proprietarul, un bărbat de 58 de ani, a murit

Un bărbat de 58 de ani și-a pierdut viața, după ce locuința sa din comuna Stoicănești, județul Olt, i-a fost cuprinsă de flăcări. În urma evenimentului, casa de aproximativ 70 de metri pătrați a ars în totalitate.
În locuință se mai afla și un bătrân de 81 de ani, acesta fiind transportat la UPU Slatina, cu arsuri.
„În momentul sosirii echipajelor, casa ardea generalizat, concomitent cu misiunea de stingere fiind constituite echipe de căutare-salvare a celor două victime.
Un bărbat în vârstă de 81 de ani, a fost identificat de echipele de căutare și extras din locuință, conștient, cu arsuri în zona feței și membrelor superioare. Pacientul a fost transportat la UPU Slatina.
Din păcate, proprietarul casei, în vârstă de 58 de ani, a fost identificat în interior, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Misiunea pompierilor, pentru stingerea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat aproximativ două ore și jumătate.
Pentru stingerea incendiului au acționat echipaje din cadrul Stației Stoenești și Detașamentului Caracal, cu trei autospeciale de stingere și două echipaje SMURD, dar și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.
Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neizolat față de materialele combustibile.

Potrivit datelor transmise de ISU Olt, cele două persoane nu sunt tată și fiu.

Măsuri de prevenire și protecție a populației:
•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
•coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

fotografie ilustrativă