13 percheziții, la sediile unor firme din Olt, Dolj, Ilfov, București, Teleorman și Vâlcea. Ar fi înregistrat operațiuni fictive cu deșeuri reciclabile

13 percheziții domiciliare au fost efectuate joi dimineață, 30 mai, la sediile unor firme din Olt (5), Dolj (3), Ilfov (2), București (1), Teleorman (1) și Vâlcea (1), în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deșeuri reciclabile.

 Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au precizat că prejudiciul se ridică la peste trei milioane de lei.

„În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2017-2023, reprezentanţii a şapte societăţi comerciale ar fi constituit un lanţ de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţiişi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile.

Reprezentanţii societăţilor comerciale au justificat provenienţa deşeurilor reciclabile prin înregistrarea de achiziţii de la persoane fizice, însă fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deşeuri. Investigațiile vizează 4 persoane fizice şi şapte persoane juridice. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 3.000.000 de lei. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.