Oltul, sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile vor urca până la 37 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă, 8 iunie, o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă în perioada 9 iunie, ora 10.00 – 11  iunie, ora 10.00, fiind vizate județele Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Giurgiu și București. Și pe parcursul zilei de astăzi va fi foarte cald, fiind emisă o avertizare cod galben pentru temperaturi ridicate, inclusiv pentru județul Olt.

Astfel, de duminică și până marți, temperaturile vor fi deosebit de ridicate, meteorologii vorbind, pentru prima dată în acest an, de un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

 „În intervalul menționat în zona de câmpie și podiș a Munteniei și local în Oltenia, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice ”, arată meteorologii.

Totodată, în intervalul 9 iunie, ora 10 – 11  iunie, ora 10, va fi în vigoare un cod galben de temperaturi ridicate.

„În intervalul menționat în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade”, au mai arătat meteorologii.

 Pe parcursul zilei de sâmbătă, 8 iunie, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa între 30 de grade în centrul țării și 36 de grade în sud, unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.