Gigel Știrbu, despre alegerile parlamentare: „Ne ar dezavantaja dacă am fi pe liste comune, în județul Olt”

Președintele PNL Olt, Gigel Știrbu, a declarat marți, 11 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea sa politică ar fi dezavantajată, dacă ar candida pe liste comune cu social democrații la alegerile parlamentare, programate pentru 8 decembrie 2024.

Acesta a spus că cele două formațiuni politice au electorat diferit, însă așteaptă decizia centrală a celor două partide.

Noi suntem aleși de cetățeni pentru a ne exercita mandatul în folosul comunităților pe care unii dintre noi le conduc. Un om politic responsabil este acela care înțelege acest lucru. Ca atare, eu nu exclud nicio discuție cu o autoritate locală în beneficiul cetățenilor. Nu cred că la parlamentare vor fi liste comune și cred că ar fi o eroare să se întâmple acest lucru, pentru că în politică s-a demonstrat că unu plus unu de multe ori nu fac doi, s-ar putea să facă chiar 2,5. Eu cred că cele două partide au un electorat diferite și cred că ar trebui să și maximizeze șansele și să candideze pe liste separate. Este doar o părere personală. Cu siguranță, decizia aparține conducerii celor două partide, o vom valida, dacă va fi luată, în cadrul forurilor de conducere, dar până atunci, din punct de vedere strict personal cred că pentru maximizarea șanselor, ar trebui ca cele două partide să aibă liste separate. În ceea ce privește județul Olt, pe noi cred că ne ar dezavantaja dacă am fi pe liste comune, în județul Olt. Eu cred că maximizarea șanselor noastre ajută Filiala județeană a PNL”, a spus deputatul Gigel Știrbu.

Acesta a explicat care au fost culisele numirii lui Mario De Mezzo în funcția de prefect de Olt, în vara anului trecut.

„Postul de prefect era al PNL, la solicitarea conducerii centrale a PNL, De Mezzo a fost nominalizat pentru funcția de prefect, iar domnul premier a făcut ceea ce a făcut în toate celelalte 40 de județe al României și a respectat un algoritm politic”, a adăugat Știrbu.