Paul Stănescu: „Ciolacu va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale sau nu”

Executivul a decis, săptămâna trecută, calendarul alegerilor, primul tur al prezidențialelor fiind stabilit pentru 24 noiembrie, al doilea tur pentru 8 decembrie, iar pe 1 decembrie se va derula scrutinul parlamentarelor.

În aceste condiții, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a precizat că își dorește ca un membru social-democrat să fie candidat la alegerile pentru funcția de președinte al României. Totodată, Stănescu a declarat că Ciolacu trebuie să decidă dacă va fi sau nu candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

„Nu s-a anunțat nicio candidatură în partid, probabil, că vineri vom încerca să creionăm un calendar, cum se vor derula lucrurile privind depunerea candidaturilor pentru conducerea partidului, cât și candidații pentru funcția de președinte al României. În Consiliul Politic Național se poate discuta orice, suntem între noi, putem analiza orice variantă. Sigur că noi ne dorim să fie candidat pentru președinția României un membru de partid. Eu cred că parlamentul este forul democrației, 1 decembrie înseamnă Ziua Națională, eu cred că va fi o prezență de vot masivă, ceea ce am planificat noi, românii vor hotărî dacă e bine sau rău ceea ce am făcut. (…) Ciolacu trebuie să decidă el ca persoană, pentru că este vorba despre el, este vorba despre partid, dar și despre el. Domnul Ciolacu va lua această decizie, noi spunem ce ne dorim, dar Ciolacu va fi acela care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale sau nu. Colegii și-au exprimat punctul de vedere că domnul Ciolacu este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie și este normal să ne dorim un coleg de al nostru care are potențial să câștige președinția României”, a spus Paul Stănescu.

sursa foto: PSD Olt facebook, arhivă