Primarul Emil Moț anunță că va demisiona. Pleacă și din PSD Slatina

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a anunțat miercuri, 10 iulie, că va demisiona din funcție, gestul său fiind urmat și de cei doi viceprimari social-democrați, Alexandru Berechet și Gigi Vâlceleanu.

Edilul a spus că face acest lucru pentru a facilita tranziția către administrația liberală, Mario De Mezzo câștigând alegerile locale de la începutul lunii iunie. Liberalul își va prelua mandatul în această toamnă.

„Vă anunț că voi demisiona din calitatea de primar în funcție al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni.

În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel.Este o decizie luată în numele transparenței administrative și pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanții acestui partid, fiind astfel obligați, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-și numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuții de primar.

În acest sens, au șansa să facă administrație și să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea și promisiunile menționate în campania electorală.Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală și, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative”, a transmis Emil Moț.

Totodată, acesta a precizat că va demisiona și din PSD Slatina.

În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetățeni. Îmi doresc pentru Slatina și slătineni proiecte importante, care să crească poziția de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperității. Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcționa, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susținute și/sau îmbunătățite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată și oportunități economice sporite”, a conchis Emil Moț.

foto: arhivă