Concurs de angajare la Poliția Animalelor Olt: zeci de dosare, respinse. Vezi care este motivul

IPJ Olt a afișat rezultatele verificării dosarelor la concursul pentru ocuparea unui post vacant de ofițer și a trei posturi vacante de agent de poliție în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Olt.

Astfel, pentru postul de ofițer au fost depuse 13 dosare, dar niciunul nu a fost validat. Potrivit IPJ Olt, motivele invalidării sunt: adeverință medicală incompletă sau neconformă, lipsa vechimii de doi ani în specialitatea studiilor în vederea exercitării funcției.

Pentru cele trei posturi vacante de agenți au fost depuse 83 de dosare, din care au fost validate doar 27 care au rămas în cursa pentru cele trei posturi de agent vacante . Candidații au fost respinși pentru că nu au avut adeverința medicală completă, unora le-a lipsit de la dosar avizul psihologic din care să rezulte aptitudinea privind deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor letale sau neletale supuse autorizării de către un medic psiholog autorizat. Unui candidat i-a fost invalidat dosarul pentru că nu a depus o copie de pe certificatul de naștere al soțului.

Cei 27 de candidați care au trecut de validarea dosarelor vor susține proba fizică, care constă în traseul specific, pe 17 ianuarie, ora 19.00 (în această zi fiind programați nouă candidați), restul urmând să fie evaluați pe 18 ianuarie, ora 08.00. Toți cei care trec de testarea fizică vor susține proba scrisă, un test grilă, pe 23 ianuarie.

Durata de rezolvare a testului este de 3 ore. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi respinși.