DOCUMENT. Unde se pot vaccina oltenii împotriva COVID. Lista centrelor de vaccinare din Olt și localitățile arondate

Autoritățile din județ se pregătesc pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID. Potrivit unor surse, primele cadre medicale din Olt vor fi vaccinate la începutul anului viitor, urmând ca pe parcurs categoriile care vor primi serul să fie extinse.

Potrivit Hotărârii nr. 62 din 26 decembrie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt au fost constituite centrele locale de vaccinare de la nivelul județului.

Nuclee locale de coordonare a vaccinării au fost constituite la Slatina, Caracal, Corabia, Balș, Drăgănești-Olt și Scornicești și au în componență reprezentanți din următoarele instituții: Consiliul Local ,reprezentant spital, medic epidemiolog DSP sau medic de familie, reprezentant MapN sau MAI, care organizează și asigură protecția și paza vaccinurilor.

Vaccinurile vor fi depozitate în centrele de vaccinare până la administrare, timpul maxim de stocare pe lanțul de frig fiind de 2-8 grade Celsius timp de patru zile.

Astfel, vor fi nouă centre de vaccinare, trei în Slatina, la fostul Liceu Agricol, două în Caracal, în clădirea Administrativă Parc, și câte un centru la Balș, Corabia, Drăgănești Olt și Scornicești. Aceste centre sunt în curs de amenajare și urmează să fie autorizate de către DSP Olt.

Fiecare localitate din județ este arondată unui astfel de centru, după cum urmează: