Șeful de post de la Morunglav, înmormântat cu onoruri militare, în Balș

Șeful de post de la Morunglav, Fănel Nițu, 49 de ani, este condus astăzi, 4 decembrie, pe ultimul drum. Slujba de înmormântare este oficiată de trei preoți și are loc la biserica nouă de la Monumentul din Balș, tot în orașul de pe Olteț urmând să fie îngropat. Acesta este înmormântat cu onoruri militare, polițistul pierzându-și viața în misiune.

La înmormântarea acestuia sunt prezenți toți șefii din poliție.

Șeful postului de poliție Morunglav a murit după ce în prima zi a anului 2021 a fost implicat într-un accident rutier, mașina de poliție în care se afla lovind din spate ambulanța în care un pacient a devenit violent. Polițistul avea o experiență de peste 25 de ani, iar de 10 ani era seful Postului de Poliție Morunglav.

Evenimentul rutier s-a produs chiar pe 1 ianuarie, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Sopârlița, fiind implicate două echipaje, unul de poliție și unul al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, ambele în misiune comună. În urma unui apel la 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, împreună cu un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant. Șoferul de ambulanță a frânat brusc, iar mașina poliției a lovit din spate, rezultând rănirea gravă a celor doi polițiști, Fănel Nițu și colegul său de 36 de ani.