Accident de muncă, pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, la Milcov. Un șofer de 48 de ani a murit, după ce a vrut să repare pana de la capul tractor

Incident grav petrecut în urmă cu o săptămână, la Milcov, pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești. ITM Olt cercetează evenimentul, după ce un bărbat de 48 de ani a murit. Acesta a vrut să repare pana pe care a constatat-o la roata din dreapta față a capului tractor.

Inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu, a precizat că șoferul a murit, după ce brațul de ridicare a cedat, victima fiind surprinsă între scară și sol.

„În data de 25 ianuarie 2021, în jurul orei 13.50, șoferul unui autocamion al unei societăți comerciale din județul Vrancea, după ce a descărcat fierul beton necesar lucrărilor de pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, a constatat că la capul tractor are pană la roata din dreapta față, a solicitat ajutorul unui lucrător de pe un utilaj de ridicat să îl ajute sa constate defecțiunea. În timp ce capul tractor era ridicat de cârligul de tractare, brațul de ridicare a cedat și l-a surprins pe șoferul autocamionului între scară și sol, fapt ce a dus la decesul acestuia. Potrivit legislației de securitate și sănătate în muncă, evenimentul de muncă care produce decesul lucrătorului este cercetat de ITM. Instituția noastră a deschis un dosar de cercetare a evenimentului”, a precizat Ungureanu.