Razie pe șoselele din Olt. Aproape 900 de amenzi au fost aplicate. 31 de permise, reținute

IPJ Olt a organizat, la finalul săptămânii trecute, o acțiune de control pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, dar și privind legalitatea transportului de persoane.

Amenzile au curs, fiind aplicate 871 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 230.090 lei.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 871 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 230.090 lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 31 de permise de conducere, dintre acestea 7 fiind pentru consum de alcool, 12 pentru depăşirea limitei de viteză şi 12 pentru alte abateri, fiind retrase şi 6 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, au fost constatate 8 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 3 fiind pentru consum de alcool, 4 pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi 1 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Astfel, polițiștii olteni au dat exemplul unui tânăr de 18 ani, din comuna Brâncoveni, în timp ce conducea fără a avea permis, având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

„La data de 30 ianuarie a.c., ora 22.35, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Găneasa au depistat pe raza comunei Brâncoveni, un tânăr de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere, autoturismul fiind neînmatriculat şi având montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, au mai spus polițiștii olteni.