Bărbat de 44 de ani, arestat preventiv, după ce a încălcat un ordin de protecție. Mama sa a reclamat la 112 că este violent și o amenință

O femeie de 72 de ani, din Caracal, a alertat poliția, după ce fiul ei de 44 de ani a devenit violent și a amenințat-o.

Împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție.

„La data de 30 ianuarie a.c., în jurul orelor 10,00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de  Poliție Județean Olt – Poliţia oraşului Caracal, au fost sesizați prin apel de urgenţă 112, de o femeie 72 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, fiul său de 44 ani, se manifestă agresiv şi o ameninţă cu acte de violenţă. Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, evacuând bărbatul din locuinţă, ocazie cu care pe numele său a fost emis un ordin de protecţie provizoriu prevăzut de Legea 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Bărbatul nu a luat lucrurile în serios și a revenit în locuința mamei sale. Astfel, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv.

„În cursul aceleiaşi zile, bărbatul a revenit la locuinţa mamei sale, continuând să se manifestă agresiv, încălcând ordinul de protecţie emis pe numele său. Bărbatul, de 44 de ani, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse, prevăzut de Legea 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, iar instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia”, se mai arată în comunicatul citat.

Bărbatul a fost introdus în Centru de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de  Poliție Județean Olt.