IMAGINI cu filtrele de la intrarea în comuna Vișina

Comuna Vișina Nouă a intrat în carantină, efective de jandarmi și polițiști asigurând ordinea în zonă. Aceștia îi verifică pe toți cei care intră sau ies din zona carantinată.

„Începând cu 03 martie 2021, ora 20.00, ținând cont de incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2, în baza Ordinului Șefului D.S.U. nr. 6557 din data de 03.03.2021 a fost instituită carantina zonală în comuna Vișina Nouă, pentru o perioadă de 14 zile. Dat fiind adoptarea prezentei măsuri, Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident. Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Olt.

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator. Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine.