CODUL GALBEN de ploi a fost prelungit până pe 18 martie. Cod portocaliu de ninsori și viscol pentru zona montană

Meteorologii au emis, marți dimineață, o nouă avertizare COD GALBEN de precipitații, ce este valabilă în perioada 16 martie, ora 10.00 – 18 martie, ora 6.00, și vizează inclusiv județul Olt. Astfel, în intervalul menționat vor fi precipitații în regiunile din sudul, estul și centrul țării, cantitățile de apă acumulate fiind semnificative.

„Vor fi precipitații în majoritatea zonelor, în regiunile din sudul, estul și centrul țării, precum și zonele montane și submontane se vor acumula cantități de apă local de 25…35 litri pe metrul pătrat și pe spații mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 litri pe metrul pătrat. Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri (16-17 martie) în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile. În toate zonele montane și local în Transilvania și zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent”, se arată în avertizarea meteorologică.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 16 martie, ora 14.00 – 17 martie, ora 23.00, și este valabil pentru zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Sunt vizate ninsori abundente, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 90…100 kilometri pe oră. La altitudini de peste 1.500 de metri va fi viscol, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Județul Olt se află din 15 martie sub o avertizare cod galben de ploi.